به گزارش سلام لردگان به نقل از «تابناک»، «رايان کروکر»، از برجستهترين ديپلماتهاي کهنهکار آمريکايي در مصاحبهاي با سايت تحليلي «المانيتور» درباره تحولات جاري در عراق و سوريه سخن گفته و افزوده، هماکنون زمان مناسبي براي گفتوگو ميان ايران و آمريکا بر سر سوريه است.
بنا بر اين گزارش، رايان کروکر که در دستگاه سياست خارجي آمريکا به عنوان يک ديپلمات حرفهاي شناخته ميشود، خود به عنوان سفير آمريکا در کشورهاي عراق و سوريه خدمت کرده است.
وي که موفق به دريافت «مدال رياست جمهوري آزادي» شده، افزون بر اين دو کشور، سفير آمريکا در کويت، لبنان، پاکستان و افغانستان نيز بوده است.
کروکر که گفته ميشود، در زمان سفارتش در عراق در فاصله سالهاي ???? تا ????، گفتوگوهايي را با مقامات ايراني انجام داده، درباره مذاکره با ايران گفته: «من مايلم شاهد اين باشم که ما يا ديگران اکنون در موضوع سوريه با ايران وارد تعامل شويم، زيرا سوريه متحد ايران است».
وي که بين سالهاي ???? تا ???? نيز در سوريه سفير بوده، نسبت به برقراري ارتباط بيش از اندازه نزديک با گروههاي مخالف سوري هشدار داده و گفته در اين صورت، آمريکا خود را به طور جدي به نتيجه و پيامدي متعهد ميسازد که براي منافع اين کشور، بيشترين خطر را به همراه دارد.
به گفته وي، اکنون آمريکا به اندازه کافي نسبت به آنچه در سوريه رخ خواهد داد، آگاهي ندارد.
وي در اين باره به مواردي از تحولات جهاني اشاره ميکند که نتيجه آنها از پيش قابل برآورد و پيشبيني نبود.
او انقلاب اسلامي ايران را براي نمونه ميآورد و ميگويد، آمريکا ميتوانست در سال ????، روابط خود با ايران پس از انقلاب را مديريت کند؛ اما دليل اشتباهش اين بود که نتوانست جريانات و سير رخدادها را به درستي بشناسد. وي بر اين باور است، آمريکا نبايد در قبال سوريه اين اشتباه را تکرار کند.
کروکر در اين باره به نقش ابتکارات منطقهاي شکل گرفته براي حل بحران سوريه اشاره کرده و ضرورت حضور آمريکا در اين ابتکارات و نشستها را مطرح مينمايد. وي در ادامه با اشاره به پيشينه روابط ايران و سوريه و اتحاد اين دو کشور با يکديگر، بر ضرورت گفتوگو با ايران براي يافتن راهکاري در بحران سوريه تأکيد ميکند.
وي بر اين باور است، شايد همان گونه که در سال ????، وجود زمينههاي مشترک، ايران و آمريکا را به گفتوگو با يکديگر ميکشاند، ميتوان چنين زمينههاي مشترکي را در سوريه نيز شناسايي کرد و از آنها بهره برد.
در پايان، کروکر در مصاحبه خود درباره نقش و نفوذ ايران در عراق نيز سخن گفته و با اشاره به تجربه شخصي خود از مذاکره با مقامات ايراني در بغداد، آن گفتوگوها را تجربهاي سودمند دانسته که ميتوان از آن بهره گرفت.
وي همچنين بر اين باور است، با توجه به شناخت بيشتر عراقيها از ايران، ارتباط آمريکا با عراق ميتواند متقابلاً در شناخت بهتر نحوه درست تعامل با ايران ياريرسان باشد.